Alle kjenner Oxford for det prestisjefylte universiteter, og selvfølgelig den kjære, gamle og gretne Inspector Morse. Men visste du at Oxford også er en livlig by som byr på mange spennende aktiviteter?
Dykk ned i den historiske universitetsbyen, som viser seg fra sin beste side i sommermånedene. Her er noen av de beste opplevelsene:

1. Punting on the river

En av de beste opplevelsene om sommeren er å dra med en «punt», en avlang robåt, ned Oxfords fine elver. Dere kan enten velge å ha med en sjåfør – som er avslappende – eller å styre båten selv – en veldig morsom form for teambuilding!

2. Oxford på sykkel eller til fots

Oxford er en fin sykkelby, og man kan se professorer i flagrende kapper kjøre av sted på to hjul. Dere kan leie sykler og utforske byen på egen hånd, eller med hjelp av en lokal guide. En annen mulighet er en guidet gåtur. Oxford er en kompakt by med mange severdigheter i gåavstand – universitet, hager, teatre, kirker, bibliotek og mye mer.

3. Afternoon tea

Selvfølgelig må man drikke high tea i Oxford! The Randolph Hotel er det klassiske stedet, som er kjent fra mange scener på film og tv. Hold av en ettermiddag, kle deg pent, og slapp av med en agurksandwich, hjemmelaget scones og naturligvis kannevis av den aller beste teen.

4. Ta en øl på Tolkiens stampub

Alle som har sett Inspector Morse ved at Oxford er fylt med hyggelige puber. Besøk for eksempel the Eagle and Child (populært kalt «the Bird and the Baby»), som var stedet hvor Hobbitten-forfatteren J.R.R. Tolkien møtte med Narnia-forfatteren C. S. Lewis for å nyte en pint eller to og prate om deres skriverier.

5. Besøk Oxford Castle

Oxford Castle er byens eldste bygning og full av spennende – og uhyggelige opplevelser. Dere kan ta trappen helt opp til toppen av Saxon St. George´s Tower, eller gå dypt ned under jorden i den 900 år gamle kryptet. Her er også den gamle fangegrotten og mange andre skumle steder, hvor man virkelig får følt på den lange historien.

6. Besøk de vakre universitetene

Selvfølgelig må man besøke universitetene – kalt «colleges» – som Oxford er kjent for. De fleste bygningene er åpne for besøkende på bestemte tidspunkt for en liten pris. Mange av Oxfords colleges har vakre grønne hager, utsmykkede kapeller og storslåtte haller. Besøk for eksempel Christ Church, som ble brukt som kulisse til Harry Potter-filmene.

Vi du høre mer om Oxford? Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale. Gruppereisen starter her!